Бърза, проста, вкусна и здравословна овесена торта с наситен шоколадов вкус, която не само ще ви поддържа слаби, но и ще ви засити.
Отличен съвет за обилна закуска или лек десерт, който може да ядете без притеснение за линията.
Фантастична рецепта за отличен здравословен сладкиш от youtube.
Овесените ядки са отличен избор за отслабване и за здравето, това са причините, поради които трябва да ги включите в диетата си:
- Те намаляват високия холестерол в кръвта и високото кръвно налягане
- Профилактика срещу сърдечно-съдови заболявания
- Нормализират нивото на гликемичния индекс
- Подпомагат доброто храносмилане, облекчават болките в корема
- Премахва газовете и подуването
- Осигуряват редовно изхождане
- Те почистват дебелото черво от нежелани вещества
- Подпомагат качеството на костите и ставите
- Те подобряват качеството на зъбите, ноктите и косата
- Профилактика на остеопороза
- Подпомагат кръвообразуването, предпазват от анемия
- Положителен ефект върху нервната система, премахват стреса
- Подпомагат за концентрацията, вниманието и качествения сън
За този страхотен Диетичен сладкиш без захар и брашно (който нарекохме просто Фитнес-торта ) са ни необходими:
Фитнес-торта с шоколад
Продукти:
- 120 г овесени ядки
- 250 мл мляко
- 2 зрели банана
- 2 яйца
- щипка сол
- 30 г какао (3-4 супени лъжици)
- 5 г бакпулвер (1 ч.л
- 30 г орехи
За глазурата:
- 70-100 г черен шоколад (в идеалния случай без захар)
- 35-50 мл мляко (2-3 супени лъжици)
Приготвяне:
Изсипете овесените ядки в купа.
Залейте с горещо мляко и разбъркайте.
Оставете да набъбнат за 10 минути.
Намачкайте бананите с вилица и прехвърлете в купа.
Добавете яйцата, солта и разбъркайте с бъркалка.
След това добавете какаото, бакпулвера и разбъркайте отново.
Добавете набъбналите овесени ядки към какаово-банановата смес и разбъркайте.
Накълцайте орехите на ситно.
Намажете формата за печене с кокосово масло или краве масло (най-добре поставете и хартия за печене отдолу).
Изсипете тестото, изравнете го и поръсете с орехите.
Поставете формата в предварително загрята фурна и печете 35-40 минути при температура 180°C.
Извадете тортата от формата и я оставете да се охлади на стайна температура.
Добавете шоколада и млякото в малка купа.
Разтопете шоколада на водна баня (или в микровълнова) и разбъркайте.
Нанесете глазурата върху тортата с помощта на сладкарски пош.
Оставете шоколада да стегне и сервирайте.
Желаем ви добър апетит!