Фиш енд чипс

вход през zajenata.bg
Фиш енд чипс
admin
Добавена от: admin
11825
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

пържени картофи (2-3 кг) - предварително приготвени
2,2 кг рибно филе (напр. сьомга, ципура и др.)
5 лимона
4 с. л. сос Уорчестър
сол и черен пипер
4 яйца
500 г брашно
400-500 мл безалкохолна бира
брашно за овалване
олио за пържене във фритюрник 

Картофите се приготвят предварително. Рибата се нарязва на порции, слага се в тава и се залива със сока на 2 лимона, сос Уорчестър, сол и черен пипер. Останалите лимони се нарязват на резени. Олиото във фритюрника се загрява до 180 °С. Белтъците се разбиват на сняг. Брашното се смесва с жълтъците и бирата и се меси до получаване на средно течно тесто, подправя се със сол и черен пипер и се добавят разбитите белтъци. Парчетата риба се овалват в брашно и се изтръскват леко, след което се потапят в тестото и се пържат в сгорещено олио 5-8 мин до златисто. След като се извадят, се отцеждат от мазнината. Рибата и картофите се запичат последователно на силна фурна и се сервират с лимоновите резени.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft