пържени картофи (2-3 кг) - предварително приготвени
2,2 кг рибно филе (напр. сьомга, ципура и др.)
5 лимона
4 с. л. сос Уорчестър
сол и черен пипер
4 яйца
500 г брашно
400-500 мл безалкохолна бира
брашно за овалване
олио за пържене във фритюрник
Картофите се приготвят предварително. Рибата се нарязва на порции, слага се в тава и се залива със сока на 2 лимона, сос Уорчестър, сол и черен пипер. Останалите лимони се нарязват на резени. Олиото във фритюрника се загрява до 180 °С. Белтъците се разбиват на сняг. Брашното се смесва с жълтъците и бирата и се меси до получаване на средно течно тесто, подправя се със сол и черен пипер и се добавят разбитите белтъци. Парчетата риба се овалват в брашно и се изтръскват леко, след което се потапят в тестото и се пържат в сгорещено олио 5-8 мин до златисто. След като се извадят, се отцеждат от мазнината. Рибата и картофите се запичат последователно на силна фурна и се сервират с лимоновите резени.