Фламбирани пикантни скариди

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с риба
Фламбирани пикантни скариди
Фламбирани пикантни скариди
admin
Добавена от: admin
10364
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

15 тигрови скариди 
1 голяма глава лук 
6 скилидки чесън 
2 с. л. зехтин 
70 мл тъмен ром (сухо шери)
1/2 ч. л. червен пипер 
1 стрита люта чушка (чипотле)
1/4 ч. л. кимион 
сокът от 1/2 лимон 
сол на вкус
магданоз за поръсване

Лукът и чесънът се почистват, нарязват се наедро и се запържват в зехтина.
Скаридите се почистват (главите не се отстраняват) и също се слагат в тигана. Овкусяват се с червеният пипер, кимионът и лютата чушка.
Сипва се сокът от лимона и се фламбира с рома.
Посолява се и се поръсва с наситнен магданоз.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft