Флан от домати и тиквички
22 Декември 2011
6965
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Тестото се разточва на кръг с дебелина 5 мм и се поставя в кръгла форма с диаметър 24 см. Доматите и тиквичките се измиват, подсушават и нарязват на тънки кръгчета. Нареждат се на тънък слой върху тестото – доматите в центъра, тиквичките около тях. Наръсва се с риган. Яйцата се разбиват със сметаната. Сместа се подправя със сол, пипер и останалия риган и се сипва върху зеленчуците. Фурната се загрява до 200 C и фланът се изпича на средната скара за 20 минути. Охлажда се и се разрязва на порции, които се поднасят със свежа салата.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари