![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
В тиган на умерен огън загрейте 1/4 чаша зехтин и запържете розмарина, докато зацвърчи. Махнете от огъня. Прибавете орехите и махнете розмарина. Оставете настрана. В купа объркайте 1/4 чаша брашно, маята и 1/4 чаша от водата. Оставете сместа, докато образува мехурчета - около 20 минути. След това прибавете анасона, 1/2 ч.л. сол, захарта, останалата 1/2 чаша вода и зехтина с розмарина и орехите. Добавете с бъркане и останалите 1 3/4 чаши брашно. Прехвърлете тестото върху набрашнена повърхност и омесете, докато стане гладко - около 10 минути, като добавяте по малко брашно, колкото да не залепва. Поставете готовото тесто в добре намазнена купа и обърнете вътре тестото, така че да се намазни цялата му повърхност. Покрийте и оставете да втаса на топло, докато удвои обема си - около 1 час.
Сложете решетката на фурната в долния й край, а отгоре поставете тавичка за пица. Загрейте на 225 градуса.
Премесете втасалото тесто върху набрашнена повърхност. Разточете го на голям овал с дебелина около 1-1,25 см. Прехвърлете върху тавичката. Направете равномерни вдлъбнатинки по повърхността на тестото. Намажете го със зехтин. Притиснете гроздовите зърна във вдлъбнатинките и поръсете с останалата сол. Изпечете до златиста хрупкава коричка - 15-20 минути.