3 ч.ч. брашно
2 бр. яйца
5 с.л. растително масло
150 г сирене
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. бакпулвер
20 г мая за хляб
1/2 ч.л. червен пипер
1 ч.л. сол
7-8 дребни пресни гъби
В дълбок съд се разбиват яйцата, киселото мляко, растителното масло. Маята се разтваря в съвсем малко хладка вода и се слага към сместа. Добавя се натрошеното сирене и солта. Гъбите се нарязват на филийки, заливат се с вряла вода, за да се попарят и се посоляват. След това се заливат със студена вода и се отцеждат. Прибавят се към яйчната смес и сиренето. Разбърква се добре. Брашното се пресява 2-3 пъти с бакпулвера и се прибавя постепенно към сместа. Разбърква се добре с дървена лъжица и се изсипва в намазнена и наръсена с брашно тавичка. Наръсва се с червения пипер. Пече се 20 минути в гореща фурна. Поднася се с кисело мляко или катък.