Фондю с бира
![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
17 Януари 2012
7674
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
500 г сирене Гауда
1 и 1/2 ч.ч. (300 мл) бира
1 с.л. (10 г) царевично брашно
1 скилидка чесън
масло
черен пипер
сол
френска франзела
Огнеупорен съд се намазва с масло, поставя се настърганото сирене и бирата и се загрява постепенно, докато сиренето се разтопи. Прибавят се счуканият чесън, сол, черен пипер, брашното, размито с 1 лъжица бира, и се бърка до сгъстяване. Фондюто се поддържа топло върху спиртник, който се поставя в средата на масата, така че всеки да може да си топи хапки от франзелата, поставени на дълга вилица.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари