Франкфуртски сос
22 Декември 2011
7277
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 връзка смесени зелени подправки, около 150 г
4 бр. твърдо сварени яйца
200 мл олио
2 с.л. оцет
2 ч.л. люта горчица
щипка захар
сол
черен пипер
Отделят се жълтъците от белтъците. Жълтъците се пасират, към тях се добавят олиото, оцета и горчицата, и се разбърква добре. Подправките се измиват, махат се стеблата и се нарязват на много ситно. Белтъците също се нарязват почти на трохи. Всичко се смесва, добавя се захарта, солта и черният пипер.
Сосът е подходящ към варени картофи, печено месо, барбекю, по няколко лъжици в салати, вместо дресинг.
В хладилник, добре затворен, соса се съхранява около седмица.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари