Загрейте фурната на 180 градуса и намажете с масло хартия за печене, поставена в дълбока тава с диаметър 22 сантиметра. Поставете шоколада и маслото в съд, който е устойчив на топлина, и поставете върху тенджера с вряща вода. Разбърквайте от време на време, докато сместа се разтопи, стане с гладка и мазна консистенция, след което дръпнете съда от огъня. Добавете половината от захарта и веднага след нея - жълтъците от яйцата. Накрая прибавете и брашното.
С помощта на електрически миксер разбийте белтъците със солта, докато станат снежно бели и образуват меки ръбове. Докато все още бъркате, поръсете останала половина от захарта и продължете да биете на най-високата скорост, докато белтъците образуват твърди върхове. Отделете една трета от тази смес и я прехвърлете в шоколадовата смес. Разбъркайте добре, след което внимателно я смесете с останалите белтъци.
Поставете тестото в подготвената тава и го разпределете равномерно. Печете около 25-35 минути или докато тортата ви изглежда почти твърда в средата. Внимавайте да не я препечете. След като е готова, оставете я да изстине напълно преди сервиране. По избор, украсете с пресни плодове. Добър апетит!