Това ароматно ястие определено има с какво да ви заинтригува. Родината му е Франция, където го наричат Hachis parmentier.
Френска мусака
За месната част:
0,5 кг мляно месо
1 глава лук
2 моркова
1 скилидка чесън
сол, черен пипер, риган, куркума, чубрица, микс от подправки на вкус
За картофеното пюре:
1 кг картофи
100 гр.масло
150 мл прясно мляко
сол, черен пипер, индийско орехче
За коричката:
150-200 гр.настърган кашкавал
3-4 супени лъжици галета
Приготвяне:
Първо, картофите трябва да се сварят, докато месото се приготвя. В парче масло се задушава нарязаният лук, бързо се добавят настърганите моркови, добавя се чесънът и накрая - мляното месо с подправките. Съдържанието на тигана се прехвърля в тава с размери не по-големи от 20х30 см. Картофите се намачкват, добавят им се маслото, млякото и подправките. Пюрето се разпределя върху. Отгоре се настъргва кашкавал и се поръсва с галета. Ястието се пече на 180 ° С за около 40 минути.
Приятен апетит!