Защо-паят е " невидим "? Работата е там, че неговата особеност е много ябълки и минимум тесто. И има вкус на яйчен крем , така че е почти невъзможно да го намерите в готово лакомство. Но тук има много ябълки! Филийките сякаш се топят в устата поради факта, че са настъргани на тънко на ренде . Описвам този прекрасен десерт и вече мислено започвам да го приготвям. Толкова е хубаво, че вкъщи има цяла кошница сладки есенни ябълки !
Съставки
- Масло 110 г
- Захар 85 г
- Ванилова захар 10 г
- Яйце 2 бр.
- Пшенично брашно 150 г
- Бакпулвер 1 ч.л
- Сол на вкус
- Яълки 500 г
- Канела на вкус
Подготовка
Оставете по една чаена лъжичка от захарта и маслото за намазване на сладкиша. Останалото се смесва с щипка сол и ванилова захар. Разбийте до пухкавост, няколко минути.
Добавете яйца при стайна температура, разбъркайте добре. В сместа на части се пресяват брашното и бакпулвера и се разбиват на ниска скорост с миксер, докато се комбинират продуктите.
Запазете една ябълка за украса. Останалото обелете и настържете на ренде. Колкото по -тънки са ябълките, толкова по -мек е паят.
Прехвърлете настърганите ябълки в тестото, добавете канела на вкус. Разбъркайте добре, така че всяка филийка да се покрие с тесто.
Постелете тава за печене с пергамент и намажете с олио. Поставете тестото с ябълки в него, заравнете.
Оставената ябълка нарежете много тънко и подредете филийките по цялата обиколка на пая. Намажете ги с масло, поръсете отгоре със захар.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути. Охладете тортата на стайна температура за няколко минути, преди да я извадите от формата.
Ето такъв невероятен френски "невидим" ябълков пай, който приготвям за семейни чаени партита. И ако сложите топка сладолед върху топла баница, това е просто райска наслада. Не пропускайте да приготвите това вкусно лакомство и споделете впечатленията си в коментарите!