Френски селски хляб
22 Декември 2011
23419
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Разтворете маята, солта и захарта във водата. Оставете да шупне за около 10 мин. Пресейте брашното и направете кладенче. В кладенчето изсипете течността и замесете гладко и еластично тесто. Прехвърлете го в намазнена купа и го завийте с кърпа. Оставете го да втаса, на топло за около час или д като удвои обема си.
Разделете го на 2 части и от всяка оформете хлебче. Оставете в тавички да втасат до двоен обем, или за около 30 мин. С остър нож направете 4 – 5 разреза. Можете да сложете чесън, подправки и т. н. или да използвате царевично нишасте.
Печете за около 30 мин при 200 градуса.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари