Френски селски хляб

вход през zajenata.bg
Френски селски хляб
admin
Добавена от: admin
23419
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

20 гр прясна мая
2 ч. ч. топла вода
2 ч. л. сол
2 ч. л. захар
около 5 ч. ч. брашно

Разтворете маята, солта и захарта във водата. Оставете да шупне за около 10 мин. Пресейте брашното и направете кладенче. В кладенчето изсипете течността и замесете гладко и еластично тесто. Прехвърлете го в намазнена купа и го завийте с кърпа. Оставете го да втаса, на топло за около час или д като удвои обема си.
Разделете го на 2 части и от всяка оформете хлебче. Оставете в тавички да втасат до двоен обем, или за около 30 мин. С остър нож направете 4 – 5 разреза. Можете да сложете чесън, подправки и т. н. или да използвате царевично нишасте.
Печете за около 30 мин при 200 градуса.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft