Френският крем за декорация и пълнеж по тази рецепта е с богат вкус и деликатен аромат на лимон и ванилия.
Кремът запазва формата си стабилно и има широк спектър от приложения, включително: пълнеж на торти и сладкиши, декориране на тарталети и кроасани, декориране на сложни кремови и флорални композиции върху торти и десерти.
След охлаждане френският крем се фиксира напълно върху десертите и им придава красив вид.
Френски крем за декорация и пълнеж
Продукти:
меко масло - 400 гр.
200 гр. захар
80 гр.
6 жълтъка
20 гр. лимонов сок
5 гр. екстракт от ванилия
Приготвяне:
Оставете маслото да омекне.
Добавете супена лъжица захар към жълтъците, разбийте.
Сварете останалата захар с вода на водна баня.
Оставете да ври 3 минути.
Захарта трябва да се разтвори напълно.
Постепенно, докато разбивате, изсипете сиропа в жълтъчната смес.
Разбийте, докато сместа изстине.
След това добавете маслото и разбийе всичко добре.
Добавяме и лимоновия сок, ванилията и отново разбиваме.
Накрая, когато всички съставки са в крема, разбийте още 2 минути.
Използвайте го за украса на всички сладки лакомства.
Можете да съхранявате крема в хладилник, в затворен буркан или в плик за няколко дни.
Приятно творене!