4 с.л. зехтин
2 скилидки чесън, счукани ситно
4 чаши пресен бейби спанак
1/2 чаша сирене Рикота (пълномаслено)
1/4 чаша настъргано сирене Пармезан
1 ч.л. настъргана лимонова кора
1 с.л. нарязан пресен босилек
1 с.л. нарязан пресен риган
1/4 ч.л. сол
1 мека франзела, нарязана на 8 резена по около 1,5 см. дебелина
смлян черен пипер на вкус
3 големи яйца
1/2 чаша пълномаслено прясно мляко
1/2 ч.л. фино смлян или счукан пресен чесън
2 чаши сос Маринара, затоплен
За плънката: загрейте 2 с.л. зехтин в дълбок тиган на умерен огън. Прибавете 2 скилидки чесън и запържете, докато замирише добре - около 30 секунди. Добавете спанака и гответе, докато се спаружи (1-2 минути). Оставете да се охлади и го нарежете едро.
В малка купа смесете нарязания спанак, Рикотата, Пармезана, лимонената кора, босилека и ригана. Овкусете със сол и черен пипер. С малък къдрав нож отрежете хоризонтален джоб отстрани на всяка филийка франзела. Внимателно напълнете джоба с 1-2 ч.л. от плънката и притиснете отвора, за да се затвори.
Разбийте яйцата, прясното мляко, солта и 1/2 ч.л. смлян пресен чесън в плитък съд. Загрейте 1 с.л. зехтин в голям тиган с незалепващо покритие на умерен огън. Вземайки резените хляб един по един, бързо ги топвайте в яйчената смес, така че да се покрият добре от всички страни. След това ги изпържете в горещото олио (пържете по 2-3 филийки едновременно, за да не загорят). Добавете още зехтин, ако се наложи.
Прехвърлете готовите тостове в плато и отгоре с лъжица залейте с топлия сос Маринара.