Фритата Ал форно

вход през zajenata.bg
Фритата Ал форно
admin
Добавена от: admin
4372
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

200 гр. чери домати (или по-дребни доматчета)
зехтин
1 скилидка чесън, нарязана на половина
6 големи яйца
китка пресен босилек, накъсан
1 ч.л. сол
по желание - Пармезан

В зависимост от големината на доматите ги нарежете на 2 или на четвъртинки. Задушете скилидката чесън в зехтита много леко. Извадете парченцата чесън от тигана, добавете нарязаните домати и задушете, като обръщате периодично, на силен огън за около 3-4 минути.
В купа разбийте яйцата добре, добавете босилека и подправете със сол. Добавете задушените парченца домати в сместа. По желание прибавете и настърган Пармезан. Излейте готовата смес в намазнен съд и печете в предварително загрята фурна на 190° за 12-15 мунити, докато повърхността на фритатата стегне и стане златиста. Поднесете с пресен хляб и салата. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft