Фритата Ал форно
15 Юли 2013
4372
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
В зависимост от големината на доматите ги нарежете на 2 или на четвъртинки. Задушете скилидката чесън в зехтита много леко. Извадете парченцата чесън от тигана, добавете нарязаните домати и задушете, като обръщате периодично, на силен огън за около 3-4 минути.
В купа разбийте яйцата добре, добавете босилека и подправете със сол. Добавете задушените парченца домати в сместа. По желание прибавете и настърган Пармезан. Излейте готовата смес в намазнен съд и печете в предварително загрята фурна на 190° за 12-15 мунити, докато повърхността на фритатата стегне и стане златиста. Поднесете с пресен хляб и салата.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари