Фритата с картофи, шунка и сирене Чедър
12 Юни 2013
26238
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
2 средно големи картофа, обелени и нарязани на кубчета
зехтин
сол и черен пипер
чесън на прах
1 чаша шунка, нарязана на кубчета
4 яйца
4 с.л. сметана (пълномаслено прясно мляко)
1/2 чаша (или повече) настъргано сирене чедър
Загрейте фурната на 220 градуса. Запържете нарязаните картофи с малко зехтин. Подправете със сол, черен пипер и чесън. Щом картофите са почти готови, прибавете шунката и задушете с картофите. Разбийте яйцата със сметаната (млякото) и добавете към тигана. Поръсете отгоре със сиренето и поставете във фурната за около 15 минути. Извадете, нарежете и поднесете с прясна салата!
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари