500 г месо от пушено пиле
8 бр. яйца
5 с.л. настърган пармезан
100 г кашкавал
1 с.л. мащерка
1-2 връзки пресен лук
1 с.л. босилек
1 бр. домат
1 бр. зелена чушка
2 с.л. зехтин
Месото се нарязва на ситно. Яйцата се разбиват и се смесват с месото и кашкавала, нарязан на кубчета, 4 с.л. от пармезана, пресния лук, мащерката и босилека. Зехтинът се сгорещява в тиган и в него се сипва сместа. Оставя се за 10 минути на умерен огън, докато почти се втвърди. От време на време се повдига нагоре, за да слезе течната част от яйцата на дъното. Отгоре се покрива с кръгчета домати и чушка и се поръсва с още малко пармезан. Фурната се загрява силно, скарата се премества на най-високото ниво и тиганът се поставя, за да се запече фритатата най-отгоре. Дръжката на тигана остава да стърчи навън. Сервира се нарязана на порции с прясна салата.