400 г пресен спанак или 200 г замразен спанак
2 с л песто от босилек
4-5 стръка зелен лук
1 скилидка чесън
смлян черен пипер
сол
4-5 яйца
2 с л настърган кашкавал Parmigiano
100 г пушен кашкавал
В загрято олио се запържват нарязаният зелен лук и чесън за 2-3 минути. Прибавя се предварително измитият и нарязан спанак (ако се използва замразен се размразява и се изстисква), покрива се с капак и се задушава 5 минути, като се разбърква няколко пъти. Сваля се от огъня и се прибавя пестото и 1 с л настърган Parmigiano. Подправя се със смлян черен пипер и се посолява на вкус.
Отделно яйцата се разбиват на пяна и се изсипват при спаначената смес и се разбърква добре. Кашкавалът се нарязва на кубчета. В тиган се загрява малко олио и се изсипва сместа. Поръсва се с кубчета кашкавал и с 1 с л настърган кашкавал Parmigiano. Похлупва се с капак и огънят се намалява. Пържи се в течение 10-13 минути или до готовност. Може да се приготви и на фурна - в такъв случай се пече на предварително загрята на 230 градуса фурна за около 15 минути.