Фритула - хърватски понички
24 Февруари 2014
14521
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
400 гр брашно
200 мл прясно мляко
1 кисело мляко
2 жълтъка
1 с.л. ром
2 с.л. захар
настърганата кора на 1 портокал
½ ч.л. сол
мая (половин кубче прясна или 1 пак. суха)
Маята се разбърква с малко брашно, захар и топло мляко. Оставя се да шупне. В отделен съд се пресява брашното, добавят се захарта, киселото мляко, настърганата портокалова кора, ромът, солта, жълтъците и шупналата мая. Накрая се прибавя топлото мляко и сместа се бие с миксер, докато се образуват мехурчета. Оставя се на топло за около час. След това от втасалото тесто се гребва с лъжица и се пускат топчици в добре загрято олио. Пържат се до златисто-кафяво от всички страни.
Готовите понички се поръсват с пудра захар.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари