Фритула - хърватски понички

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Фритула - хърватски понички
Фритула - хърватски понички
admin
Добавена от: admin
14521
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

400 гр брашно
200 мл прясно мляко
1 кисело мляко
2 жълтъка
1 с.л. ром
2 с.л. захар
настърганата кора на 1 портокал
½ ч.л. сол
мая (половин кубче прясна или 1 пак. суха)

Маята се разбърква с малко брашно, захар и топло мляко. Оставя се да шупне. В отделен съд се пресява брашното, добавят се захарта, киселото мляко, настърганата портокалова кора, ромът, солта, жълтъците и шупналата мая. Накрая се прибавя топлото мляко и сместа се бие с миксер, докато се образуват мехурчета. Оставя се на топло за около час. След това от втасалото тесто се гребва с лъжица и се пускат топчици в добре загрято олио. Пържат се до златисто-кафяво от всички страни.

Готовите понички се поръсват с пудра захар.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft