Тесто:
100 гр. меко масло
200 гр. брашно
3 жълтъка
2 с.л. захар
малко бакпулвер
1 с.л. сметана
За намазване:
светъл мармалад по избор - от праскови, кайсии, ябълки, круши...
За глазурата:
3 белтъка
200 гр. счукани орехи или бадеми
150 гр. захар
50 гр. шоколад
1 ванилена захар
малко лимонена кора
малко ром
100 гр. орехи, едро нарязани
От изброените продукти омесете тесто и го оставете в хладилник за половин час. След това го разточете с размера на тавата за печене и го намажете с мармалад на тънък пласт.
Разбийте белтъците на сняг и към тях добавете смлените орехи, захарта, разтопения шоколад, ванеловата захар, рома и кората от лимон. Получената смес разпределете върху тестото. Най-отгоре поръсете едро натрошените ядки. Печете на 180 градуса за около 20 минути. Докато е още топъл, нарежете сладкиша на кубчета.