500 гр фузили (паста с формата на спирали)
300 гр прясна сьомга филе (2 филии)
4 супени лъжици зехтин
сол и прясно смлян черен пипер
100 гр грах (замразен)
2 скилидки чесън (нарязани на ситно)
2 стръка пресен лук (нарязани на ситно)
кора на 2 лимона
2 супени лъжици копър (нарязан)
300 гр кисело мляко
2 яйца (бити)
Сварете пастата в подсолена вода за 5 минути, изплакнете под течаща студена вода и изцедете. Добавете към пастата малко зехтин, разбъркайте и оставете настрана.
В голям тиган загрейте зехтин и запържете сьомгата в продължение на 3 минути от всяка страна. Когато стане светло кафява, добавете сол и пипер и я махнете от огъня. След като изстине, нарежете сьомгата на парчета и я разбъркайте в пастата, заедно с граха, чесъна, лука, настърганата кора от лимон и копър и изсипете сместа в тава. Загрейте фурната до 180 C. Разбъркайте киселото мляко с яйцата, докато стане гладко и изсипете върху пастата. Печете за около 20 минути, докато покафенее повърхността.