500 гр. бутер тесто
За крема:
500 мл прясно мляко
4 жълтъка
1 ванилова захар
200 гр. захар
2 пълни супени лъжици брашно
1 пакетче пудинг ванилия
30 гр. масло (маргарин)
Разточете бутер тестото леко. Ако използвате замразено, първото трябва да го оставите около половин час на стайна температура. Тестото не трябва да бъде нито твърде меко, нито прекалено твърдо. Ако лепи, може да го поръсите с малко брашно.
Нарежете бутер тестото на ленти с ширина от 2 сантиметра. Лентичките навийте около метални формички-фунийки и изпечете в предварително загрята фурна на 200 градуса около 12 минути. Когато са готови, извадете формичките и ги оставете да се охладят.
В тенджерка сложете 400 мл мляко да заври.
В купа разбийте жълтъците, захарта, ваниловата захар, брашното и пудинга ванилия със 100 мл мляко. Тази смес налейте на бавна струйка в съда с млякото и бъркайте на огъня, докато се сгъсти.
Когато сместа изстине, добавете и 30 гр. масло, и отново разбъркайте добре.
С помощта на шприц напълнете фунийките с крем ванилия. По желание поръсете с пудра захар и ги поднесете студени.