Ненапразно тази рецепта се превърна в голям хит.
Реването, приготвено с настъргана портокалова кора, е толкова вкусно, че със сигурност тази рецепта ще влезе в употреба не само един път.
Продуктите за реването са:
3бр. яйца
1ч.ч.захар
1ч.ч.
1,5ч.ч. брашно
1ч.ч. портокалов сок, но не от натурален, купен от магазина, а прясно изцеден
1 бакпулвер
1 ванилия
портокалова кора на вкус, задължително настъргана
За сиропа:
3ч.ч. захар
3ч.ч. вода
половин лимон
Приготвяне на реването:
Разбийте яйчицата със захарта към 5мин.
В друг съд смесете брашното, гриса, бакпулвера и ванилията. Залейте тези сухи съставки с яйцата и захарта, които вече са разбити.
Рабъркайте всичко отново и прибавете сока от портокал. Сложете и настърганата кора.
Сега трябва да прехвърлите тази смес в тава, която е предварително намазнена и набрашнена.
Реването се пече на 170 градуса към половин час или 40 мин – времето за печене зависи от фурната ви.
Сиропът се приготвя, като към водата се добавят захарта и половината лимон.
Тенджерата се поставя на котлона и се маха малко след като течността заври. Сиропът не трябва да е прекалено рядък, нито пък прекалено гъст.
След като се извади от фурната, реването се залива със сиропа.
За целта обаче сиропът трябва да е изстинал, но не напълно. Сладкишът трябва да е горещ.
Готовото портокалово реване може да се украси с кокосови стърготини или друго.