2 чаши овесени ядки
щипка сол
10 фурми, без костилките
1/2 чаша фъстъчено масло
1/2 ч.л. канела
1/2 ч.л. смляно индийско орехче
6 с.л. бадемово мляко (или прясно мляко)
цели орехови ядки
1/2 банан, нарязан на четвъртинки
2 с.л. настърган кокосов орех
1/2 чаша шоколадов чипс (натрошен шоколад)
2 ч.л. кокосово масло
щипка едра морска сол
В кухненския робот смелете овесените ядки, солта, канелата и индийското орехче на фино брашно. Прибавете фурмите и фъстъченото масло и бъркайте още 30-45 секунди. Добавете бадемовотот мляко и пулсирайте, докато се усвои от сместа. Ако консистенцията ви се струва прекалено гъста, може да добавите още малко мляко, а ако е рядка - още овесени ядки.
Сложете полученото тесто в хладилника да се охлади, докато приготвяте глазурата. Нарежете половинката банан на дебели кръгчета около 2,5 см. Разрежете и тях на половинки. Пригответе настрана кокоса и орехите.
С малка лъжичка гребвайте от тестото и оформете на малки топчици. Поставете топките върху покрита с хартия за печене повърхност.
Направете 4 комбинации за топинга: само банан, само орех, орех и кокос, банан и кокос. За банановите и ореховите топки просто притиснете по 1 орехова ядка или парченце банан върху топчиците. Притиснете добре, така че да полепнат върху тестото. За кокосовите топинги: вземайте щипка настърган кокос и притискайте върху топчетата. След това притиснете отгоре орехче или бананово резенче върху кокоса.
След като продуктите свършат, сложете топките във фризера за 15 минути.
Разтопете шоколада с 2 ч.л. кокосово масло. След това потопете втвърдените фъстъчени топки в шоколада, така че да ги покрие напълно (може да поставите топчето върху вилица и да използвате лъжичка, за да го облеете с шоколада). Оставете излишния шоколад да изкапе от сладките, след това ги поставете обратно върху хартията за печене. Много леко поръсете всяка топка с натрошена на едро морска сол (много малко количество, може и да избегнете тази стъпка). Оставете готовите сладки обратно във фризера, докато шоколадът стегне - поне 15 минути.