За блата:
2¼ ч.ч. брашно
2 ч.ч. захар
3 яйца
щипка сол
2 ч.л. сода бикарбонат
1 голям зрял банан, намачкан
консерва (560 гр.) ананас на парченца, заедно със сока
1 ч.ч. нарязани орехи
За глазурата от крема сирене:
225 гр. крема сирене тип Филаделфия, размекнато
¼ ч.ч. меко масло
½ ч.л. екстракт ванилия
4 ч.ч. пудра захар
2 - 4 с.л. гъста сметана
Смесете всички съставки за блата в купа и бъркайте с лъжица на ръка. Изсипете получената смес в намазнена и набрашнена форма (правоъгълна с размери около 23х33 см.). Печете на 175 градуса за около 40-50 минути, като тествате готовността със суха клечица. Оставете блата да се охлади. За глазурата: разбийте крема сиренето, маслото и ванилията на гладък и пухкав крем. Постепенно добавете пудрата захар и бъркайте, докато се поеме напълно от крема. Добавяйте лъжица по лъжица от разбитата сметана, докато глазурата стигне нужната консистенция. Бийте на високи обороти с миксера, докато глазурата стане пухкава и лека. Намажете охладената торта с глазурата и оставете в хладилник до поднасянето й.