Хавайска сватбена торта

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Хавайска сватбена торта
Хавайска сватбена торта
admin
Добавена от: admin
26133
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За блата:

2¼ ч.ч. брашно

2 ч.ч. захар

яйца

щипка сол

2 ч.л. сода бикарбонат

1 голям зрял банан, намачкан

консерва (560 гр.) ананас на парченца, заедно със сока

1 ч.ч. нарязани орехи

За глазурата от крема сирене:

225 гр. крема сирене тип Филаделфия, размекнато

¼ ч.ч. меко масло

½ ч.л. екстракт ванилия

4 ч.ч. пудра захар

2 - 4 с.л. гъста сметана

Смесете всички съставки за блата в купа и бъркайте с лъжица на ръка. Изсипете получената смес в намазнена и набрашнена форма (правоъгълна с размери около 23х33 см.). Печете на 175 градуса за около 40-50 минути, като тествате готовността със суха клечица. Оставете блата да се охлади. За глазурата: разбийте крема сиренето, маслото и ванилията на гладък и пухкав крем. Постепенно добавете пудрата захар и бъркайте, докато се поеме напълно от крема. Добавяйте лъжица по лъжица от разбитата сметана, докато глазурата стигне нужната консистенция. Бийте на високи обороти с миксера, докато глазурата стане пухкава и лека. Намажете охладената торта с глазурата и оставете в хладилник до поднасянето й. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft