За 10 шишчета:
2 пилешки пържоли, нарязани на кубчета
половин пресен ананас, нарязан на кубчета, същите като месото
половин зелена чушка, нарязана на парчета
половин червена чушка, нарязана на парчета
1 глава лук, нарязана на колелца
10 дървени пръчки за шишчета, предварително потопени във вода около 20 минути
За соса:
60 мл соев сос (с нисък процет сол)
2 чаени лъжички настърган джинджифил
2 скилидки чесън, настъргани
2 чаени лъжички кафява захар
1 чаена лъжичка мед
60 мл вода + 2 супени лъжици нишесте
Първо пригответе соса. В купа сложете всички съставки, като предиварително сте настъргали чесъна и джинджифила. Прехвърлете в тенджерка и на слаб огън бъркайте, докато се сгъсти сосът и захарта се разтопи. Оставете да се охлади.
След това нарежете месото и зеленчуците на равни парчета.
Вземете найлонов плик за замразяване, поставете месото вътре и го прибавете 3/4 от соса. Затворете торбичката и я оставете месото да се маринова около 30 минути в хладилника. След 30 минути наредете продуктите върху шишчетата: чушка, ананас, пиле, лук, чушка.
На загрята скара поставете шишчетата да се пекат около 12-15 минути. Докато се пекат, ги заливайте със соса или пък ги залейте, когато вече са изпечени и топли. Сервирайте с варен ориз и салата.