Хавайски шишчета с пилешко

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Хавайски шишчета с пилешко
Хавайски шишчета с пилешко
admin
Добавена от: admin
10213
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За 10 шишчета:

2 пилешки пържоли, нарязани на кубчета
половин пресен ананас, нарязан на кубчета, същите като месото
половин зелена чушка, нарязана на парчета
половин червена чушка, нарязана на парчета
1 глава лук, нарязана на колелца
10 дървени пръчки за шишчета, предварително потопени във вода около 20 минути

За соса:

60 мл соев сос (с нисък процет сол)
2 чаени лъжички настърган джинджифил
2 скилидки чесън, настъргани
2 чаени лъжички кафява захар
1 чаена лъжичка мед
60 мл вода + 2 супени лъжици нишесте

Първо пригответе соса. В купа сложете всички съставки, като предиварително сте настъргали чесъна и джинджифила. Прехвърлете в тенджерка и на слаб огън бъркайте, докато се сгъсти сосът и захарта се разтопи. Оставете да се охлади. 
След това нарежете месото и зеленчуците на равни парчета.


Вземете найлонов плик за замразяване, поставете месото вътре и го прибавете 3/4 от соса. Затворете торбичката и я оставете месото да се маринова около 30 минути в хладилника. След 30 минути наредете продуктите върху шишчетата: чушка, ананас, пиле, лук, чушка.


На загрята скара поставете шишчетата да се пекат около 12-15 минути. Докато се пекат, ги заливайте със соса или пък ги залейте, когато вече са изпечени и топли. Сервирайте с варен ориз и салата.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft