Шансовете са вече да сте опитали много рецепти за зимата , но ние искаме да споделим с вас една интересна новост, която е точно по ваш вкус. Хайвер от зелени домати - вкуснен обрат, който ще печели сърцата. От следните съставки, можете да получите 4 половин литрови консерви.
съставки
- домати 1 кг
- лук 0,5 кг
- моркови 0,5 кг
- чесън 12 скилидки
- доматено пюре 2 с. л.
- сол 1 с. л.
- захар 4 с. л.
- червен пипер 1 ч.л.
- слънчогледово олио 100 мл
- оцет 30 мл
- черен пипер млян - 1.5 ч.л.
Приготвяне
Измийте зелените домати, отстранете стеблата и ги нарежете на малки кубчета. Поставете доматите в блендер и ги смелете до гладко състояние каша.
Вземете подходящ съд и сложете слънчогледово масло, най-добре с домати. Поставете на слаб огън и ги сварете, покрити за 15 минути.
Обелете лука и морковите, сложете ги в блендер и ги смелете. Сложете в тенджерата с доматите, добавете сол и захар, всичко внимателно се разбърква и оставяте да къкри за 10 минути, без да махате капака.
След приготвяне получената мицел добавят доматено пюре, смлян черен пипер, червен пипер, чесън chesnokodavku премине. Смесете всички съставки.
След 5 минути, добавете оцета и хайвера и отново внимателно разбъркайте всичко.
Поставете хайвера в стерилни сухи буркани и ги обърнете. Увийте бурканите с топло одеяло и изчакайте, докато се охлади напълно.
Поздравления, хайверът от зелени домати, е готов. Опитайте се да го запазите като салата през зимата , ще бъде удоволствие. Споделете тази проста рецепта с приятелите си!