Хайвер от тиквички-Влюбих се в тази рецепта преди много години и все още я правя
9 Юни 2020
24074
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Истински и невероятно вкусен хайвер от тиквички за зимата.
Съставки:
- 1 кг обелени тиквички, нарязани на малки кубчета,
- 0,5 кг червени чушки на кубчета,
- 450 г лук,
- 500 г моркови,
- 4 скилидки чесън,
- 150 мл олио,
- 55 г захар,
- 25 г сол,
- 0,5 чаени лъжички смлян черен пипер,
- 170 г доматена паста,
- 25 мл 9% оцет.
Получаване:
Изсипете 150 мл олио в тигана, добавете лука, настърганите моркови, нарязания чесън, черен пипер, задушете 15 минути, като разбърквате, за да не загори.
След това добавете 55 г захар, 25 г сол, тиквички, разбъркайте и оставете да къкри 40 минути на среден огън, като разбърквате от време на време. Добавете 0,5 чаени лъжички смлян черен пипер, 170 г доматено пюре, разбъркайте, задушете 15 минути.
Не забравяйте да добавите 25 мл 9% оцет, разбъркайте и тествайте дали има достатъчно сол и захар.
След това оставете да къкри още 5 минути. Извадете от котлона, пюрирайте с блендер, сложете на слаб огън, оставете да заври и изключете.
Подредете хайвера в стерилизирани буркани. Увийте в одеяло, обръщайки бурканите с дъното нагоре, докато се охладят. Ако не обичате чушки, тогава вземете 1,5 кг тиквички (обелени).
Подредете хайвера в стерилизирани буркани. Увийте в одеяло, обръщайки бурканите с дъното нагоре, докато се охладят. Ако не обичате чушки, тогава вземете 1,5 кг тиквички (обелени).
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари