Хапка здраве с умопомрачителен вкус: Веганска сурова торта без печене - вкусната страна на всеки празник

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Хапка здраве с умопомрачителен вкус: Веганска сурова торта без печене - вкусната страна на всеки празник
Хапка здраве с умопомрачителен вкус: Веганска сурова торта без печене - вкусната страна на всеки...
5633
Хапка здраве с умопомрачителен вкус: Веганска сурова торта без печене - вкусната страна на всеки празник
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Напоследък темата за здравословното хранене доби изключителна популярност, дори се превърна в нещо като нова мода, по която полудяха куп знаменитости, както и хора, които водят природосъобразен начин на живот. Идеята за натурална, "чиста" храна, която не е преминала химическа и друга обработка, намира все повече привърженици, а не липсват и магазини, от които да си набавим чисти, натурални или ако използваме любимия на всичики термин - "био" и "органик" продукти.

Неслучайно именно темата за здравословното хранене е отразена и на страниците на пъстрото списание BILLA Кулинариум в неговия зимен брой.

След изобилието от празнични трапези, които ни поднесоха декември и януари, някак естествено в човек узрява идеята за по-леко и здравословно меню, с което да позволим на тялото да си отдъхне малко.

Ако си мислите че десертите и здравословното похапване са несъвместими понятия, то от "Кулинариум" ще ви оборят по най-вкусния начин с рецептите за Сурови шоколадови топчета без захар и симпатични Еленчета с брашно от спелта (е, вярно, Коледа отмина, но рецептата си заслужава да влезе във всеки домашен тефтер). Освен това цветните страници на BILLA Кулинариум са заредени с ценна информация за здравословните храни, които да използваме като естествен антидепресант и имуностимулант през зимата. 

Била Кулинариум

В духа на здравословното са и 3 интересни салати с червено зеле, които носят полъх свежест в иначе скучното салатено меню през зимния сезон. А за тези, които все пак още не са готови да прегърнат с открито сърце идеята за вегетарианско и веганско меню, остават изключително апетитните рецепти с месо като Свински котлети с домати и камби или пък Люто свинско с кисело зеле, както и колоритното Руло от кайма с бекон и кисело зеле.

За всички вас, които вече нямат търпение да се сдобият със зимния брой и да открият още куп изненади, припомняме, че може да си го закупите само за 0,99 лв с BILLA Card във всички магазини от веригата. Списанието излиза на всеки три месеца, а освен апетитни рецепти, в него ще откриете талони, с които ще ползвате отстъпка при покупката на определени продукти в магазини BILLA.

А ние пък нямаме търпение да споделим с вас една истинска хапка здраве, която на всичкото отгоре е с изключително изтънчен вкус - Веганска сурова торта без печене. Истинско нежно изкушение без яйца, брашно, захар и масло!

веган чийзкейк

Веганска сурова торта без печене с кашу и боровинки

Продукти:

ЗА ОСНОВАТА:

200 гр.фурми без костилки

100 гр.бадеми

0,5 ч.л.канела

щипка сол

ЗА ПЪЛНЕЖА:

200 гр.сурово кашу

200 гр.касис (замразени)

110 гр.боровинки (замразени)

2 с.л.царевично нишесте

200 гр.гъста кокосова сметана

3 супени лъжици мед

Приготвяне:

Залейте кашуто с чаша вряла вода и оставяме за една нощ.

Измийте фурмите, залейте с вряла вода. Сложете ги в купата на блендера, добавете бадемите, солта и канелата. Смелете всичко до еднородна смес.

Покрийте с хартия за печене форма с диаметър 18 cm. Равномерно разпределете слоя с фурмите, като го "натъпчете" добре.

Без да ги размразявате, сложете касиса и боровинките в тенджера и загрейте на слаб огън, докато плодовете си пуснат сока. Пасирайте до гладкост и оставете сместа да заври. Добавете нишестето, варете около минута и свалете от котлона. Охладете.

Отцедете кашуто върху сито. Прехвърлете в купата на блендера, добавете горските плодове и смелете всичко добре. След това добавете меда и студената кокосова сметана. Покрийте и страните на формата с хартия за печене. Изсипете плодовата смес върху слоя фурми. Изравнете и сложете в хладилника за 4-5 часа, за предпочитане цяла нощ.

Нарежете готовата торта на порции и сервирайте. Консистенцията ѝ ще е доста по-мека от тази на чийзкейк.

Не оставяйте сладкиша извън хладилника за дълго време, в противен случай той ще загуби форма.

Кулинариум зима

Въпреки, че звучи сложно, приготвянето на този фин и ароматен десерт не отнема нито много време, нито много усилия. А ако сте останали леко скептични и гледате с недоверие на този здравословен експеримент, за вас остават сладките алтернативи на страниците на "Кулинариум", а те не са никак малко: непременно хвърлете поглед на необичайния Десерт с Помело, Тортата с портокали или сладката бомба, наречена просто Празнична торта.

Припомняме ви, че BILLA Кулинариум е най-тиражираното и най-продаваното кулинарно издание за уникален брой към края на 2018 г. по данни на Blue Point от януари 2019 г. Освен на хартия, можете да се потопите в света на кулинарните му вълшебства и онлайн - Facebook-страницата на BILLA Кулинариум е истински калейдоскоп от вкусотии, а мобилното приложение на списанието предлага над 400 видео рецепти, както и авторски такива на шеф Виктор Ангелов. Може да го свалите за Андроид от тук и за iPhone от тук.

Бъдете здрави и нека ви е вкусно с кулинарния букет на BILLA Кулинариум!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft