Хашлама
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
500 г телешко месо
1 глава лук
2 бр. картофи
2 бр. големи моркови
За застройката:
сокът от 1/2 лимон
2 бр. жълтъци
1 с.л. брашно
сол, червен пипер
Телешкото месо се нарязва на порции. Слага се в тенджера с 1.5 л вода. Отпенва се един-два пъти. Прибавя се нарязаният лук и щипка сол. Когато месото омекне, се прибавят нарязаните на едро картофи и моркови. Овкусява се. След като и зеленчуците се сварят, внимателно се прибавя застройката, като се изравнява температурата с 2-3 с.л. от бульона. Сервира се с препечени филийки хляб.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари