Хванах се на бас със свекърва ми, че няма да познае от какво е сладкото. Не само спечелих, ами и...
25 Юли 2017
19858
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Има ли полезни сладки неща ? Каквото и да казват, ние сме уверени, че да. И ако се мъчите да се сетите за някакви сложни методи за тяхното приготвяме, ние ще побързаме да ви впечатлим: не ви трябват никакви специални съставки и техники! Просто се научите как да си правите мармалад.
Говори се, че мармаладът се е приготвял още преди хиляда години от сварени с мед плодове, с добавка на розова вода. Домашният мармалад , който ние ви предлагаме, не е по древна рецепта. И освен това не се приготвя от плодове, а от... тиквички ! Изненадани ли сте? Е, нека се опитаме да създадем заедно един кулинарен шедьовър - мармалад от тиквички .
Мармалад от тиквички
Съставки:
1 ябълка
1 парче джинджифил
2 лимона
1 кг тиквички
800 гр. захар
Приготвяне:
- Настържете тиквичките на едро ренде. В зависимост от сочността на зеленчуците, от 1 кг тиквички се получават около 4-6 чаши настърган продукт. Ще ви трябват 5 чаши.
- Обелете кората от портокалите и лимоните от кората, и фино я нарежете. Като алтернатива, можете просто да я настържете.
- Смесете настърганите тиквички и цитрусова кора.
- Отстранете от останалите плодове бялата сърцевина и семената, но не ги изхвърляйте. Вземете малко парче тензух и вържете само семките и сърцевината в марля на бохчичка.
- Настържете корена джинджифил на едро ренде и го завържете в отделна торбичка, както направихте със семките.
- Ситно нарежете месестата част на портокалите и лимоните. Обелете ябълките, отстранете сърцевината и също фино ги наржете. Изсипете плодовете в купата с тиквички.
- Сложете тенджерка с получената маса на умерен огън. Добавете захарта и кипнете сместа.
Оставете я да къкри, докато захарта се разтвори напълно.
Добавете в съда 2-те торбички от марля, които сте направили предварително. Намалете котлона и варете на слаб огън 45 минути, като разбърквате непрекъснато масата.
След 45 минути отстранете марлените торбички и налейте мармалада в горещи стерилизирани буркани. След това затворете бурканите с капаци и стерилизирайте във вряща вода за 10 минути. Горещият мармалад ще бъде воднист. Но след като изстине, ще се втвърди.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари