Сгряващ, зареден с витамини, джинджифиловият чай е истинска квинтесенция на здравето, особено през късната есен и зимата, когато вирусите и настинките непрекъснато се опитват да ни изкарат от коловоза. Предлагаме ви да не си правите труда да режете всеки път съставките за лечебна напитка, а да отделите 10 минути и да приготвите близалки, които ще ви стигнат за цяла зима.
Замразените джинджифилови бонбони могат и дори трябва да се слагат директно в чая! Освен това нямате нужда от чаени листа - залейте бонбона с вряла вода и се насладете на ободряващата напитка, която повишава имунитета.
Ще ви кажем как да приготвите джинджифил с лимон и мед, така че да се окаже не само здравословно, но и удобно. Всичко за всичко - 3 съставки, 10 минути и фризер!
Джинджифил с лимон за имунитет
СЪСТАВКИ
- корен от джинджифил на вкус
- 1 лимон
- 1 с.л. пчелен мед
ПРИГОТВЯНЕ
Обелете джинджифила, нарежете на малки филийки и след това смелете с блендер.
Нарежете лимона заедно с кората на произволни резени и също накълцайте в купата на блендер.
Комбинирайте лимонова каша с джинджифил, добавете мед и разбъркайте добре.
Поставете джинджифилово-лимонената смес във форми за лед или бонбони, покрийте със стреч фолио и поставете във фризера да стегне.
Когато бонбоните се охладят, извадете ги от формата, увийте всеки един в стреч фолио за удобство и ги поставете отново във фризера. Можете да съхранявате бонбоните в херметически затворен съд директно в хладилника.
Ако е необходимо, извадете джинджифиловия бонбон от фризера, пуснете го в чаша и го залейте с вряща вода - вашата ободряваща витаминозна напитка е готова!
Домашните бонбони, добавени към чая, ще придадат на напитката приятен аромат, ще я заредят с витамини, а естествената острота на джинджифила ще ви стопли в студена зимна вечер и ще ви ободри рано сутрин като силно кафе. Вкусни и ароматни бонбони можете да ядете точно като близалки - това е ефективна профилактика на грип и отлична терапия за сезонни настинки.
Не забравяйте да запазите тази проста витаминна рецепта за себе си - тя ще ви бъде полезна повече от веднъж! И ако намирате статията за полезна, не забравяйте да я споделите с приятелите си.