Идеална закуска за очаквани и неочаквани гости. Пригответе тези интересни пълнени кифлички по рецептата по-долу и всички ще останат във възторг. Можете да промените пълнежа по ваш вкус! Ето продуктите за Пухкави пълнени кифлички :
Пухкави пълнени кифлички
Продукти:
(чаша с обем 200 мл)
1 чаша прясно мляко
1 яйце
30 мл растително масло
1 с.л. кристална захар
1 ч.л.
10 г суха мая
5 чаши обикновено брашно
За плънката:
наденица
сирене чедър
доматена паста
или друг пълнеж на вкус
мак за поръсване
Приготвяне:
Налейте млякото в купа, добавете 1 яйце + белтък от второто яйце и оставете настрана един жълтък.
Добавете растително масло, захар, суха мая, сол и разбъркайте брашното в сместа.
Омесете гладко тесто, поставете го в купа и го покрийте с хранително фолио. Оставете го да почине за 15 минути.
След това премесете тестото върху набрашнен плот и го разрежете на две равни половини.
Нарежете едната част на 8 приблизително равни части.
Леко омесете втората част от тестото и разточете на кръг с дебелина около 0,5 см върху хартия за печене. Прехвърлете хартията в тавичка.
Разрежете кръга като пица на 8 части, но не до ръба.
Сега поставете по една от 8-те топки от останалата половина тесто върху ръба на всеки триъгълник.
Прегънете върха на всеки триъгълник към центъра съответната топка и го натиснете хубаво в средата.
Използвайки дъното на чашата, увеличете дупката, напълнете я със сирене (кашкавал), наденица и доматено пюре.
Накрая намажете с разбития жълтък.
Поръсва се с маково семе и се пече в предварително загрята фурна. Печете на 180°C за около 30-35 минути.
Готово. Желаем ви добър апетит!