Хиляди пъти по-здравословно от класиката с кристална захар: Изключително здравословен сироп от бъз, без варене и консерванти!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
За Дома
Хиляди пъти по-здравословно от класиката с кристална захар: Изключително здравословен сироп от бъз, без варене и консерванти!
4130
Снимков материал: pixabay.com
Хиляди пъти по-здравословно от класиката с кристална захар: Изключително здравословен сироп от бъз, без варене и консерванти!

Бъзът е ефективна билка, която може да излекува много здравословни проблеми, съберете я и дано помогне и на вас. 

Силна имунна подкрепа, предпазва клетките от радикали

Антивирусно, антибактериално действие

Антисептично и детоксикиращо действие

Леки антибиотични ефекти

Насърчава изпотяването при настинки и грип

Подпомага храносмилането, пречистват храносмилателния тракт

Премахва запека, регулира изпражненията

Премахва метеоризма и болките в корема

Поддържа здрави дихателните пътища

Премахва възпалението, кашлицата и храчките

Подходящ при настинка, грип, алергии, бронхит

Диуретично действие, прочиства бъбреците и пикочните пътища

Освобождава пикочната киселина от тялото

Премахва болки в ставите (ревматизъм, подагра...)

Успокоява нервната система

Елиминира стреса

Облекчава болка и спазми (мигрена, стомах)

Подпомага заздравяването на кожата (обрив, екзема, наранявания)

Дезинфекцира и ускорява заздравяването на кожата

Твърди се, че бъзът е едно от най-лечебните растения в света, защото съдържа голямо количество флавоноиди, каротин, витамин С.

Досега беше известно, че е много полезно при грип, запушени синуси, бронхит, астма и алергии. Освен това подобрява имунитета и помага при диабет и запек.

ДВЕ рецепти за сироп от бъз които са без захар и едната от тях е без варене.

Лечебен сироп от бъз без захар

  1. За лечебния сироп от бъз са ни необходими:

около 35 цвята бъз

1,5 л преварена и охладена вода

900 мл.

сироп от агаве

6 лимона по възможност био качество /ако не намерите накиснете с 2 суп. лъжици сода бикарбонат за половин час и измийте хубаво/

Приготвяне:

Събирайте цветове от бъз на места, които не са прашни - в идеалния случай далеч от пътища и в слънчев ден.

Цветовете от бъз берем на ръка, а в голям съд нарязваме само цветовете без зелените части.

Залейте цветовете с вода, така че да се потопят, добавете резени лимони и покрийте съда с марля или чиста кърпа.

Оставете да престоят поне 24 часа на тъмно и хладно място.

След това прецедете основата и изстискайте целия сок от цветовете и лимоните и ги изсипете в тенджерата.

Сложете в сместа и сиропа от агаве да заври на слаб огън и варете 5 минути.

Накрая добавете лимоновия сок от останалите лимони (прецедете през цедка)

След това внимателно налейте сиропа в топли стерилизирани съдове.

Затворете добре и оставете да изстинат напълно завити в одеяло.

Съхраняваме на хладно и тъмно място, а след отваряне съхраняваме в хладилник.

Не е нужно да използвате сироп от бъз само за лимонади, той е и отличен подсладител за торти и непечени десерти.

2. Втората рецепта за сироп от бъз без варене и захар

Този сироп не съдържа класическа бяла кристална захар, а брезова захар, наречена Ксилитол.

Той е не само по-здравословен, но и фантастично вкусен.

Издържа месеци дори без консерванти. Това е наистина здравословен сироп от бъз!

Имаме нужда от:

40-50 големи цвята от бъз

3 литров съд

1 цял лимон + 2 изцедени лимона

Подсладител: Препоръчваме Ксилитол (брезова захар) 300-500гр

1 чаена лъжичка лимонена киселина

Приготвяне:

Слагаме цветята от бъз в съда, без да ги изплакваме (оставяме ги само за малко на слънце, за да излязат буболечките).

Разтворете подсладителя и лимонената киселина в 3 литра вода и нарежете един лимон.

С тази течност се заливат цветовете от бъз, така че цветовете да се покрият напълно. 

Добавете лимонов сок и оставете да престои за една нощ. 

На следващия ден отцедете и просто съхранявайте в съд. Сиропът ще издържи месеци дори без консерванти.

Разбира се, този сироп няма същата консистенция като класическия с кристална захар, който се вари. 

Но вкусът е много по-чист и нежен. Това е хиляди пъти по-здравословно от класическия гранулиран захарен сироп.

Редактор: Ива Христова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft