Разбийте размекнатата мас със захарта. Добавете сметаната и яйцата, и отново разбийте. В брашното разбъркайте бакпулвера и содата, и постепенно го добавете към маслената смес в купата, замесвайки средно меко тесто. Оставете тестото два часа в хладилник.
От тестото разточете кора, която намажете с мармалад. Навийте я на руло и нарежете на малки хапки. От останалото тесто пригответе пълнени кифлички с мармалад, а по желание може да изрежете и кръгчета, които да напълните с мармалада и да прегънете на две, така че да се получи полумесец.
Печете курабиите десетина минути на 200 градуса в тава, покрита с хартия за печене.
Оваляйте още топлите курабии в пудра захар, смляна в машинка за кафе заедно с лешниците и една ванилия.
Добър апетит !!!