Хит-рецептата на деня- направо не бях яла такъв хляб досега, ядеш и не може да спреш, накрая чак дънките си разкопчах

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Хит-рецептата на деня- направо не бях яла такъв хляб досега, ядеш и не може да спреш, накрая чак дънките си разкопчах
Хит-рецептата на деня- направо не бях яла такъв хляб досега, ядеш и не може да спреш, накрая чак...
16140
Хит-рецептата на деня- направо не бях яла такъв хляб досега, ядеш и не може да спреш, накрая чак дънките си разкопчах
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими продукти:

1 килограм брашно
350 милилитра топло мляко
60 грама разтопено масло
2 пакетчета суха мая
10 грама сол
5 грама захар
150 грама настърган кашкавал
1 чаена лъжичка чили
1 чаена лъжичка риган
1 чаена лъжичка чубрица
1 чаена лъжичка сух босилек
2 нарязани ситно скилидки чесън
зехтин за намазване

 

Начин на приготвяне:

Сложете брашното, маята и солта в купа. В друг съд поставете топлото мляко, захарта и маслото.

Комбинирайте двете смеси и пригответе меко тесто. Изчакайте го да втаса, а през това време смесете кашкавала, чилито, ригана, чубрицата, босилека и чесъна.

Разбъркайте и оставете настрана. От тестото разточете кора и с помощта на ринг изрежете кръгчета. Във всяко кръгче сложете от сместа с подправки и прегънете краищата.

Пригответе всички по същия начин и подредете едно до друго в намаслена продълговата форма. Оставете хлебчето да втаса, намажете го със зехтин и поръсете с останалите подправки.

Загрейте фурната на 190 градуса и запечете за 35-40 минути. След готовност покрийте хлебчето с влажна кърпа, разчупете и поднесете.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft