За тестото:
2 чаши овесени ядки
1 супена лъжица какао
½ чаша прясно мляко
1 яйце
1 супена лъжица захар (може да добавите повече на вкус)
1 чаена лъжичка бакпулвер
За тъмния крем:
1 ½ чаша прясно мляко
1 супена лъжица нишесте
1 супена лъжица захар (може да добавите повече на вкус)
1 ½ супена лъжица какао
Бял крем:
1 чаша прясно мляко
2 супени лъжици нишесте
Захар по желание
Първо разбийте яйцата със захарта, а след това добавете млякото с овесените ядки. След няколко минути разбиване с миксер добавете какаото и бакпулвера. Разбъркайте добре с дървена лъжица.
Получената смес поставете във възможно по-голяма форма за печене и печете блата 30 минути на средна температура. С клечка за зъби проверете дали е готов.
Пригответе тъмния крем: смесете всички съставки и загрейте на слаб огън, докато се получи крем, подобен на пудинг.
Изпечените блатове разделете на две части (хоризонтално), за да получите два тънки кръга.
Постелете овална дълбока стъклена купа прозрачно фолио и поставете единия блат върху нея. Съдът трябва да има по-малък диаметър от самия блат.
Залейте с крема, а след това затворете с втория блат. Завийте всичко добре с фолиото.
Оставете тортата за няколко часа в хладилник или ако имате време, нека пренощува.
Когато е напълно охладена, обърнете върху плитка чиния.
Белия крем пригответе както тъмния и с него залейте тортата отгоре.
Режете големи парчета, за да не се разпаднат при рязането.