Всяка година споделяме с вас информация за това, как да сварите яйцата на Велики четвъртък, така че да не се пукнат при варене. Знаете, че във водата се слага сол (някои слагат и лъжичка оцет), а на дъното на съда се поставя по-дебела кърпа, която предпазва яйцата да не се удрят при варене.
Наскоро обаче попаднахме на един страхотен трик , с чиято помощ ще си гарантирате, че няма да има нито едно пукнато яйца ! Какъв е той? Просто трябва да поставите парченце от един плод във водата и воала!
Плодът, който хитрите домакини слагат във водата за варене на яйцата
Благодарение не него нито едно яйце няма да се спука.
Лимонът предпазва черупката от напукване. За целта е необходимо да добавите само резен от него или малко лимонов сок. Той може да се добави дори към студена вода. Този трик има и още едно предимство - яйцата ще се обелят по-лесно. Лимоновият сок ще запази целостта на белтъка и той няма да залепне за черупката. Също така е важно веднага след приключване на варенето на яйцата, горещата вода да се излее от тенджерата и те да се залеят със студена вода. След няколко минути водата трябва да се смени, тъй като горещите яйца ще я затоплят бързо.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари