Хитът, който разтърси интернет. Кавал баница- тази рецепта накара дори и тези, който не ядат баница да заядат

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Хитът, който разтърси интернет. Кавал баница- тази рецепта накара дори и тези, който не ядат баница да заядат
Хитът, който разтърси интернет. Кавал баница- тази рецепта накара дори и тези, който не ядат...
47858
Хитът, който разтърси интернет.  Кавал баница- тази рецепта накара дори и тези, който не ядат баница да заядат
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Кавал баница със сирене и млечен крем ще ви се услади и то неочаквано много

Това е една разкошна баница , която се нарича кавал баница със сирене и млечен крем . Прави се по лесна рецепта и е неочаквано изумително вкусна, както ще разберете при първата хапка от нея.

Трябват ни един пакет готови кори за баница около 500 грама, една кофичка кисело мляко, лъжичка сода за хляб, около 300 грама козе сирене „Жоси“ (може и друго), стотина грама масло, стотина грама крем Фантазия Йогурт, пет яйца, четири лъжици счукан шамфъстък, четири лъжици тиквено семе, което е изпечено и обелено, чаша газирана вода и сол.

Кавал баница става истинско чудо за небцето

Първо разбиваме яйцата и добавяме сиренето, което сме нарязали на много ситни парченца.

Слагаме в киселото мляко содата за хляб, прибавяме щирка сол и добре разбъркваме. Взимаме после по една кора от корите за баница и я прегъваме на две като я поръсваме с омекналото масло с крема, предварително оставени за малко на водна баня.

В средата на кората по дължина слагаме от сиренето с млякото и яйцето, а после поръсваме с малко от тиквеното семе и начукания шамфъстък. После завиваме кората и започваме да нареждаме в тавата като пръчки (викат им кавали), докато не свършат корите за баницата и плънката.

След като всички рулца са вече наредени в тавата, отгоре ги надупчваме с вилица и поливаме с газината вода баницата. Слагаме и малко масълце и намазваме отгоре с жълтък от яйце. Накрая покриваме баницата с домакинско фолио и я поставяме да се пече в загрятата до умерено фурна.

Когато баницата е готова и я извадим, я покриваме с кърпа за около двадесет минути, за да омекне и после може сладко да си я хапнем. Да знаете, че става страшна разкошотия това нещо и бързо ще се превърне във ваша любима като на нас.

Да ви е много вкусно и до нови рецепти за апетитни и вкусни ястия!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft