Кой не е опитвал толумбички и има ли въобще човек, който да не ги обича?
Този сиропиран сладкиш е чудесен на вкус и със сигурност доста хора знаят рецептата, по която любимата им баба е приготвяла тази вкусотия.
Продуктите за толумбичките са:
250гр брашно
4бр яйца
125 гр. масло
половин литър вода
щипчица сол
по половин литър вода и захар
1 ванилия
1 канела (ако обичате)
сока на един лимон
За пържене на толумбичките се използва олио.
Толумбичките се приготвят по следния начин:
500-те мл вода се оставя да заври, след което се добавят маслото и солта.
Постепенно се прибавя и брашното, като непрестанно се бърка с дървена лъжица.
Оставете сместа да изстине малко и добавете яйчицата.
Сега пригответе сиропа – сварете водата със захарта, поставете ванилията, канелата и лимоновия сок.
Използвайки шприц, оформете толумбичките и ги изпържете в сгорещено олио.
Толумбичките се изваждат с решетъчна лъжица и в никакъв случай не се дупчат с вилица. Готовите се сиропират и сервират.