Хитът на сезона! Е за такава туршия със сигурност не сте чували

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Хитът на сезона! Е за такава туршия със сигурност не сте чували
Хитът на сезона! Е за такава туршия със сигурност не сте чували
50841
Хитът на сезона! Е за такава туршия със сигурност не сте чували
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Вече е есен, а това е и най- благодатният сезон на гроздето. Бихме могли да си изберем бяло, черно, сладко, по-кисело, със семки и без семки.

Мнозина мислят, че гроздето е само хубав десертен плод. Нищо подобно, пълните със захар и витамини зърна са неповторимо допълнение към най-изисканите ястия на световноизвестните готвачи. Пробвайте няколко лесни рецепти за рецепти с грозде.

Бабина вкуснотия

Необходими продукти: 3 кг десертно грозде, 25 с.л. захар, 10 с.л. морска сол, 4 аспирина, 3 с.л. синапено семе
4-5 вишневи листа, 200 мл оцет.

Начин на приготвяне: Измитото и изчистено от чепките грозде се насипва в буркани, в които са сложени солта, захарта, аспирините, синапеното семе и листата. Сварява се вода с добавения в нея оцет и още вряща се изсипва в съдовете. Затваря се плътно и няколко дни се обръща. Не се стерилизира.

Количеството е за буркан от 3 л или за равен обем по-малки буркани.


Студена супа

Необходими продукти: 150 г бяло грозде без семки, 2 с.л. нарязан пресен копър, 1 краставица (около 200 г) - обелена и нарязана на дребни кубчета, 1 кисела ябълка (около 200 г) - обелена и нарязана на дребни кубчета, 2 стръка пресен лук - само перата, нарязани на ситно, 400 г кисело мляко, 400 мл студена вода, сол и черен пипер, 4 репички за гарниране.

Начин на приготвяне : В дълбок съд изсипете киселото мляко и водата и с блендер го разбийте. нарежете краставицата на малки кубчета като за таратор, копърът – също, и ги прибавете към млякото. После сложете ситно нарязаните пера от лука, както и изчистеното грозде на зърна. Посолете и поръсете отгоре с черен пипер, репичките ползвайте за украса.


Карамелен елексир

Необходими продукти : грозде - 2 чепки, с бели, едри зърна, вода - 1/2 ч.ч. (125 мл), захар - 2 1/2 ч.ч. (500 мл), лимонтузу - 1/2 ч.л.

Начин на приготвяне: Изрязват се гроздовите зърна, измиват се добре, забива се клечка за зъби във всяко зърно. В подходящ съд се добавят захарта и лимонтузуто. След като заври, се оставя на огъня около 15 мин. Гроздовите зърна се потапят в сиропа едно по едно. Сервират се в подходяща чиния, намазана с масло.


Салата "Дивна"

Необходими продукти
: 10 зърна бяло и 10 зърна черно грозде, ябълки - 1 бр., круши - 2 бр., лимонов сок - 2 с.л., сок от праскови - 1 к.ч., мед - 1 с.л., кафява захар - за поръсване.

Начин на приготвяне : Смесват се в подходящ съд сокът от праскови, лимоновият сок и медът. Слагат се на тих огън да къкрят, за да се сгъстят леко. Свалят се от огъня и се оставят да се охладят. Плодовете се измиват, обелват се ябълките и крушите и се нарязват на кубчета. Смесват се с гроздовите зърна от двата вида. Заливат се с охладения сладък дресинг и се разбъркват добре. Сервират се в купичка или в чаша, поръсени с кафява захар.


Лозарски гювеч

Необходими продукти: телешко месо (може и свинско, агнешко и др.) - 600-800 г, картофи - 500 г, тиквички - 1 брой, патладжани - 1 брой, моркови – 3-4 броя, домати - 2 броя, червени чушки - 2 броя, гъби - 6 броя, люти чушки (слабо люти) – 3-4, бяло грозде с едри зърна – 600 г, бяло вино - 150 мл, растителна мазнина - 100 мл, сол, черен пипер, магданоз, градински чай.


Начин на приготвяне : Месото нарежете на порции и го сложете в голям глинен гювеч. Овкусете със сол и подправки (черен пипер, кимион и др.). Залейте с част от мазнината и отгоре подредете измитите и нарязани на едро зеленчуци. Картофите и гъбите оставете цели. Тиквичката и патладжана, който трябва да е предварително посолен и измит, нарежете на кубчета, а морковите - на кръгчета. Доматите нарежете на кръгчета и прибавете най-накрая. Разпръснете гроздовите зърна и сложете зелените подправки. Пуснете няколко люти чушки, залейте с виното, останалата растителна мазнина и похлупете гювеча с алуминиево фолио. Поставете капака и поставете съда във фурната на 200 градуса за 3 часа.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft