Хитът сред домакините. Мусака с 3 вида плънка- малките я обожават, мъжът ми не може да спре да яде, а свекървата ми иска рецептата

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Хитът сред домакините. Мусака с 3 вида плънка- малките я обожават, мъжът ми не може да спре да яде, а свекървата ми иска рецептата
Хитът сред домакините. Мусака с 3 вида плънка- малките я обожават, мъжът ми не може да спре да...
1096989
Хитът сред домакините. Мусака с 3 вида плънка- малките я обожават, мъжът ми не може да спре да яде, а свекървата ми иска рецептата
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази мусака с три вида плънка е нещо наистина разкошно

Предлагаме ви рецептата за уникална и различна мусака с три вида плънка. Веднага се превърна в хит сред домакините, а и се прави много лесно и приятно.

Първо трябва да си сварим картофите, а в три отделни тигана да си приготвим различните видове месо.

В единия тиган ще си запържим пилешкото филе, което сме нарязали на кубчета, заедно с нарязан на ситно лук и подправени с червен, черен пипер и сол.Трябват ни 500 грама пилешко филе, 500 грама кайма, 300 грама бекон, шест средни по големина картофа, един фикс за пилешка кавърма на „Маги“, една глава кромид лук, един стрък праз лук, една връмка зелен лук, сол и черен пипер на вкус, червен пипер, масло и малко пресен магданоз.

В другия тиган си запържваме каймата заедно с нарязания на ситно праз лук и отново подправени с трите подправки. Беконът пък го нарязваме на ситно и го запържваме заедно със зеления лук и подправките.


Започваме да редим мусаката като първо слагаме в тавичката от пилешкото месо и се стремим да покрием с него цялото дъно. След това слагаме отгоре филийки от картофите. После идва ред на плънката с кайма, а върху нея пак картофите.Щом картофите са вече сварени, обелете ги и ги нарежете на филийки. После идва ред на реденето на мусаката, което става повече от приятно – особено, защото и трите вида плънка ухаят прекрасно.


Накрая слагаме отгоре и малко масълце, а после го пъхаме във фурната, за да се изпече за около 40-50 минути. Когато е готово, поръсваме с накълцан на ситно магданоз и можем сладко-сладко да си хапнем.Третата плънка с бекона и зеления лук се нарежда най-отгоре като за капак завършваме отново с покривало от картофи. Фиксът на „Маги“ го разреждаме с вода според указанията на опаковката и го заливаме отгоре върху ястието.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

 

 
 
 
Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft