Тази мусака с три вида плънка е нещо наистина разкошно
Предлагаме ви рецептата за уникална и различна мусака с три вида плънка. Веднага се превърна в хит сред домакините, а и се прави много лесно и приятно.
Първо трябва да си сварим картофите, а в три отделни тигана да си приготвим различните видове месо.
В другия тиган си запържваме каймата заедно с нарязания на ситно праз лук и отново подправени с трите подправки. Беконът пък го нарязваме на ситно и го запържваме заедно със зеления лук и подправките.
Започваме да редим мусаката като първо слагаме в тавичката от пилешкото месо и се стремим да покрием с него цялото дъно. След това слагаме отгоре филийки от картофите. После идва ред на плънката с кайма, а върху нея пак картофите.Щом картофите са вече сварени, обелете ги и ги нарежете на филийки. После идва ред на реденето на мусаката, което става повече от приятно – особено, защото и трите вида плънка ухаят прекрасно.
Накрая слагаме отгоре и малко масълце, а после го пъхаме във фурната, за да се изпече за около 40-50 минути. Когато е готово, поръсваме с накълцан на ситно магданоз и можем сладко-сладко да си хапнем.Третата плънка с бекона и зеления лук се нарежда най-отгоре като за капак завършваме отново с покривало от картофи. Фиксът на „Маги“ го разреждаме с вода според указанията на опаковката и го заливаме отгоре върху ястието.
Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!