Хич не ме бива в кухнята, но тази торта и аз даже я правя. Толкова е лесна и бърза, че няма как да се обърка нещо

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Хич не ме бива в кухнята, но тази торта и аз даже я правя. Толкова е лесна и бърза, че няма как да се обърка нещо
Хич не ме бива в кухнята, но тази торта и аз даже я правя. Толкова е лесна и бърза, че няма как...
368422
Хич не ме бива в кухнята, но тази торта и аз даже я правя. Толкова е лесна и бърза, че няма как да се обърка нещо
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази бананова торта с мед става повече от вкусна, малка фантазия

Предлагаме ви рецептата за вкусна бананова торта с мед . Разкошна идея за всеки десерт, а и не е никак трудна за изпълнение.

Ще останете наистина очаровани.

Трябват ни един пакет кафяви бисквити, половин пакет бели бисквити.

А за крема са необходими 125 грама краве масло, три жълтъка, сто грама вода, седем лъжици брашно, един литър прясно мляко, две ванилии, една чаша захар, два банана, мед на вкус.

 

Първо е необходимо да вземем една правоъгълна тавичка и в нея на дъното да наредим кафявите бисквити една до друга на един ред. Празните места също ги запълваме като си случим с начупени бисквитки.

Върху реда от бисквитите нареждаме нарязаните на ситно банани и ги поливаме с тъничка струйка мед. Сваряваме си прясното мляко и в него поставяме захарта, заедно с разтопеното вече масло.

Когато захарта се разтопи съвсем, добавяме и жълтъците, които преди това сме разбили с брашното и с водата. Кремчето се вари, но не бива да спираме да го бъркаме, за да не се получат неприятните буци.

След това слагаме в него и ванилията. Заливаме слоя бисквити с една част от готовия крем и отгоре пак нареждаме от белите вече бисквити, които захлупваме с банани, мед и отново с крема.

В тавичката е необходимо да си наредим три реда бисквити като завършваме, разбира се, с крема, който внимателно и гладко разстиламе отгоре.

 

Готовата вече торта я оставяме за два-три часа в хладилника, за да стегне и после си я декорираме по свое желание. Става наистина чудно вкусна, а и е много лесна – най-вече без досадното печене на блатове и висене в кухнята.

Пожелаваме ви да си я хапнете с удоволствие и да ви е много сладко на всички!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft