Хич не обичаме риба вкъщи, но така направена направо си облизахме пръстите, даже децата изядоха по 2 порции

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Хич не обичаме риба вкъщи, но така направена направо си облизахме пръстите, даже децата изядоха по 2 порции
Хич не обичаме риба вкъщи, но така направена направо си облизахме пръстите, даже децата изядоха...
55278
Хич не обичаме риба вкъщи, но така направена направо си облизахме пръстите, даже децата изядоха по 2 порции
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази маринована бяла риба се прави лесно, а става нещо уникално

Предлагаме ви рецептата за маринована бяла риба , от която пръстите ще си оближете. Прави се доста лесно, а е идеалната и действително икономична вечеря.

 

Много вкусна и лесна маринована бяла риба

Трябват ни един килограм филе от бяла риба , сто грама бял винен оцет, сто грама бяло вино, една лъжичка с млян кимион, седем скилидки чесън, една лъжичка с млян риган, една лъжичка със сладък червен пипер, сол на вкус, олио и комбинация от галета и грахам, която е едно към едно.

Първо е необходимо да нарежем на парчета филето от бяла риба .

След това взимаме солта, чесъна и подправките, и ги счукваме заедно в една купа. Прибавяме към тях виното, оцета и хубаво ги разбъркваме.

След това поставяме рибата в една купа с капак и я заливаме обилно с така получената вкусна марината. Оставяме я да престои с нея в хладилника. Най-добре е да стои за цяла нощ, но ако бързате или чакате гости, може и за няколко часа – необходимо е да поеме от нея добре.

Преди да започнем да пържим рибата , е необходимо да я отцедим внимателно от маринатата. Накрая смесваме галетата и грахама, а после добре овалваме филето от бяла риба в тази брашнена смес.

Сгарещяваме мазнината в един по-дълбок тиган и започваме да си пържим рибата на порции, докато не добие онзи вкусен и апетитен златист цвят.

Готовата вече бяла риба може да поднесем с гарнитура по наше жерание като най-много й подхождат картофи, но и с някои видове зеленчуци също върви чудесно.

Пожелаваме ви да си я хапнете с огромна наслада и да ви е много вкусно на всички!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft