Хлебен пудинг с масло

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Хлебен пудинг с масло
Хлебен пудинг с масло
admin
Добавена от: admin
9342
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

5 - 6 филийки хляб
1/2 чаша масло

1 - 1 1/2 чаши захар
5 яйца
2 чаши течна сметана (или пълномаслено прясно мляко)
ванилия
щипка сол

Ако предпочитате пудингът да има повече крем, използвайте по-малко хляб. Изрежете кората на филийките и намажете всяка филия с масло (може да оставите филийките цели, или да ги нарежете - на половинки, четвъртинки, хапки). Сложете хляба с намазаната страна нагоре в тавичка. Разбийте захарта и яйцата, след това прибавете сметаната, ванилията и солта. Излейте сместа върху хляба и оставете да се попие от него. Поръсете с малко бяла захар и сложете тавичката в по-голяма тава с гореща вода. Печете на водна баня на 175 градуса за окоо 45 минути-1 час, или докато пудингът стегне и добие златист цвят. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft