Хлебни кнедли (Semmelknödel)
![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
18 Януари 2012
25458
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
10 бр. кайзер питки (земели) - стари, сухи, поне от предния ден
500 мл прясно мляко
1/2 връзка магданоз
1 глава лук
1-2 ч.л. масло
3-4 бр. яйца
щипка прясно настъргано индийско орехче
сол
галета или брашно за сгъстяване
Нарязва се лукът на ситно и се задушава в мазнината до златисто. Магданозът се нарязва също на ситно, а хлябът на малки кубчета и всички продукти се разбъркват до получаване на плътно тесто за кнедли. Ако е малко рядко, може да се сгъсти с галета или брашно. Тестото се оставя да престои поне за 10 минути и след това от него се правят 8-12 кнедли които се пускат в слабо вряща подсолена вода и се варят 20 минути. Идеална гарнитура за печени меса със сосове.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари