½ отлежала франзела, нарязана на малки кубчета
300 г пушен свински врат, нарязан на дребни кубчета
1 малка глава лук, нарязана на ситно
1 с. л. нарязан магданоз
5 с. л. брашно
2 ч. л. MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука
2 яйца
200 мл прясно мляко
черен пипер на вкус
за гарнитура:
400 г кисело зеле
2 с. л. зехтин
черен пипер на вкус
1 стрита люта суха червена чушка
Пушеният врат и лукът се запържват в тиган с малко мазнина, докато се зачервят. Прибавят се хлябът и магданозът. Бъркат се няколко минути на огъня. След което се оставят да изстинат.
Разбиват се яйцата с млякото и 1 ч.л. MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука.
С яйчната смес се залива хлебната смес и се поръсва с брашното. Всичко се омесва и се оставя да почине 10 мин.
През това време се слагат да заврят 3 л вода с 1 ч.л. MAGGI Вълшебен вкус 10 зеленчука. От готовото "тесто" се правят 12 топки, които се пускат във вряща вода.
Кнедлите врят 15 мин. и се изваждат с решетеста лъжица. Сервират се със задушеното в зехтина кисело зеле, подправено с лютата чушка и черен пипер на вкус.