Хлебче с грис по румънски
11 Януари 2012
11527
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Грисът се слага в купа, подходяща за бъркане, слагат се солта и бакпулвера и се разбъркват още сухи, докато се смесят. Налива се олиото и се мачка, докато стане на трохи. Слага се водата и се обърква до еднородна маса. Изсипва се в намазана с мазнина тавичка и се пече в предварително загрята фурна на 180 С около 45 минути. Още топла се намазва с масло, разчупва се и се поднася. За по-лесно може да се направят в още суровата смес линии за разчупването.
По желание хлебчето може да се поръси с шарена сол.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари