Чудесен хляб с хрупкава коричка и мека среда.
В хладкото мляко се слага маята, малко от захарта, малко брашно. Разбърква се и се оставя да шупне за 15 минути.
След това постепенно се добавят останалата част от захарта, киселото мляко, яйцата и хубаво се разбива с вилица или с миксер.
След това се добавят солта и брашното.
Постепенно при месенето се прибавя разтопеното масло.
Замесва се по-меко тесто, покрива се с фолио и се оставя да втаса, докато увеличи обема си поне двойно (от 45-90 минути, зависи от топлината на помещението).
След това тестото се обръща върху масата, леко се премесва и се загъва 3 пъти, като бутер тесто. Оставя се да престои още 15 минути.
После внимателно се разточва на кора, която в единия край се разрязва на няколко места (като на снимката).
Тестото се завива на руло, втасва още 30 минути, намазва се с белтък, поръсва се със сусам и се пече около 40 минути на 200 градуса.
От тази доза излизат 2 малки хляба или една голяма питка.