Хлебчета-прасенца с пълнени коремчета

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Хлебчета-прасенца с пълнени коремчета
Хлебчета-прасенца с пълнени коремчета
admin
Добавена от: admin
15220
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
1 мая
1 ч.л. сол
1 к.л. захар
1 яйце + 1 жълтък
1 ч.ч. прясно мляко
5 ч.л. мазнина
брашно, колкото поеме
За плънката:
бекон/сланина
праз лук
сварен ориз
сушени домати
черен пипер
копър

Замесва се тестото от маята, солта, захарта, яйцето, топлото прясно мляко, мазнината (по 1 ч.л. мас, масло, маргарин, зехтин и олио). Добавя се постепенно брашно, колкото поеме за меко и еластично тесто.

От омесеното тесто се оформят топки, които се сплескват и в центъра им се слага по 1 с.л. плънка (задушени предварително бекон, сланина, праз лук, варен ориз, сушени домати, черен пипер и много копър). Плънката може да е и по избор. Тестото се затваря около плънката и се оформят продълговати топки, на които с малко вода се залепват ушички, опашчица и зурличка, оформени от тестото. За очи и върху зурличката се слагат зрънца черен пипер.

Прасенцата се оставят да втасат, след което се намазват с жълтък и се пекат на загрята предварително фурна до зачервяване. 

Автор: lakomnik.bg

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft